Internet Marketing Consultancy

Hoe presteren je website en online kanalen? Hoe kun je specifieke doelen meten? Welke webstatistieken zijn eigenlijk belangrijk voor jouw bedrijf? Allemaal vragen die zeer terecht zijn om te stellen, zeker omdat de meetbaarheid groot is binnen online. Want meten is weten!

Waarom Analytics inzetten?

Om juiste beslissingen te maken over een online aanpak is data belangrijk. Door het verzamelen van de juiste data, deze inzichtelijk te maken en selecties te maken op basis van relevantie kunnen beslissingen ineens goed onderbouwd worden. Het is niet voor niets een van de pijlers van online marketing.

Onder het inrichten van sterke Webanalytics valt onder andere het inrichten van Google Analytics, het opzetten van maand- of kwartaal rapportages of zelfs complexe bedrijfsvraagstukken beantwoorden. Door meting en analyse zijn jouw online activiteiten namelijk goed te onderbouwen.

Wat betreft onderbouwen: een van grootste valkuilen in de marketing is de verantwoording van het rendabel zijn van projecten. Door nulmetingen en doorlopend monitoren van gegevens is die valkuil gevuld. Belangrijk is wel om de gegevens op een simpele en concrete manier te vertellen. En daar zorg ik voor.

Analytics tools

• Google Analytics: Deze gratis tool van Google is de kern van je data. Alle standaard gegevens, maar ook specifieke doelen worden hiermee gemeten. Daarnaast is het mogelijk data te importeren vanuit o.a. Google Ads & Tag Manager. GA is uiteindelijk de plek om alle informatie te bundelen en overzichtelijke dashboards te creëren.
• Google Tag Manager: Met deze (gratis) tool van Google kunnen scripts toegevoegd worden om specifieke data en conversies te meten. Met een berg fantasie (en tijd) kunnen zelfs de meest specifieke doelen gemeten worden.
• Form Analytics: Een Analytics onderdeel dat belangrijk is voor CRO is Form Analytics. De gebruikte tool van Forminsights geeft de statistieken weer voor leadformulieren op je website.

Rapportages & Dashboards

Naast het instellen van alle Analytics is inzicht creëren belangrijk. Door middel van een Google Analytics Dashboard zorg ik voor basis inzage, zoals details over websiteverkeer, aanvragen & demografische gegevens. Heeft jouw website veel bezoekers? Dan is een Realtime dashboard mogelijk een optie. Zo zie je altijd hoeveel bezoekers er actief zijn op je website en wat zij doen.

Geavanceerde inzichten, die realiseer ik via een uitgebreid dashboard via Google Data Studio. Met deze dashboard tool van Google, creëer ik een dashboard waar online statistieken & bedrijfsdoelstellingen samenkomen. Zo kunnen we echt samenwerken aan effectieve online marketing!

Webanalytics diensten

Zijn webanalytics nou een ‘can’ of een ‘must’? Wanneer je begint met online marketing dan zal de basis zeker onderdeel uitmaken van je activiteiten. Maar ook voor het dieper induiken in doelstellingen en statistieken help ik graag als freelance internet marketeer!

Online Space Monkey

freelance online marketeer | SEA specialist

Heb je advies nodig over jouw website of wil je de mogelijkheden van Online Marketing eens samen doorlopen? Neem contact op mark@onlinespacemonkey.nl