Conversie Optimalisatie (CRO)

Je bent nooit klaar met sleutelen. Al heb je nog zoveel traffic, er zijn altijd nieuwe doelen te behalen. Door gebruikersanalyses en optimalisatie van landingspagina’s is het mogelijk meer uit je bezoekers te halen. Met conversie optimalisatie kijken we samen hoe jouw website kwalitatief verbeterd kan worden voor bezoekers. Dit gebeurt door een mix van testen, aanpassen, tool-ontwikkeling en slimme business integraties. Van bezoekers klanten maken, dát is het doel.

De onderdelen van Conversie Optimalisatie

CRO staat niet op zichzelf. Het is een verzameling van samenhangende onderdelen die gecombineerd zorgen dat er meer uit website bezoekers gehaald wordt.

• A/B Testen: het basisbeginsel van optimalisatie. We maken twee pagina varianten met verschillende kenmerken en tonen deze afwisselend. Zo wordt vastgesteld welke beter presteert.
• Usability: is de aanspraak van logica door gebruiksvriendelijkheid. We lopen met een paar mensen je website of “flow” door en vinden hier verbeterpunten. Aan de hand van best practises worden de stappen voor de bezoeker helemaal geoptimaliseerd.
• Neuromarketing: zowel off- als online doen mensen onbewust dingen omdat dit nu eenmaal in ons ‘geprogrammeerd’ is. Door middel van deze psychologische benaderingen wordt het onderbewuste aangesproken.
• Landingspagina’s: maken een aansluiting met andere online marketing onderdelen. Het inzetten van klantspecifieke & geoptimaliseerde landingspagina’s vergroot de kans dat een klik een conversie wordt.
• Business tooling: om echt effect met je website te creëren, zul je gebruikers door de Customer Journey mee moeten nemen. Hierbij kun je business tools integreren zoals bijvoorbeeld, vergelijking van producten of verschillende betaalmethodes om dit te realiseren.

Het optimaliseren van conversies is niet geschikt voor een kortdurende relatie. Het zorgvuldig toepassen van best practises & studies, deze vervolgens te testen voor een gestelde termijn en de conclusies te verwerken kost nu eenmaal tijd. Het meeste effect haal je uit doorlopende optimalisaties!

De aanpak van freelance Conversie Optimalisatie

Bij een conversie optimalisatie traject bekijken we allereerst de huidige situatie, een zogenoemde nul-meting. Dit geeft een beeld van het startpunt. Vervolgens wordt geanalyseerd waar verbeterpunten of zelfs volledige creaties nodig zijn. De wijzigingen worden doorgevoerd door middel van A/B of zelfs Multivariant testen. Na voldoende kwantitatieve data kunnen er knopen doorgehakt worden en definitieve veranderingen gemaakt worden.

Online Space Monkey

freelance online marketeer | SEA specialist

Heb je advies nodig over jouw website of wil je de kwaliteit van je pagina’s verbeteren met behulp van Conversie Optimalisatie (CRO)? Neem contact op mark@onlinespacemonkey.nl