Google Ads (SEA)

Adverteren via zoekmachines is een gemakkelijke en snelle manier om jouw bedrijf of product betaald naar voren te laten komen op het web. Binnen een korte termijn kunnen campagnes opgezet worden om relevante bezoekers op jouw website te krijgen of je bedrijf/product te promoten. Klinkt goed toch?

Waarom online adverteren?

Online Adverteren via SEA staat vooral bekend om Adwords. Dit zijn de betaalde advertenties die in verschijnen in zoekmachine resultaten. Maar adverteren via zoekmachines biedt meer. In principe zijn er drie mogelijkheden:

Branding: promoot je bedrijf, dienst of product daar waar jouw doelgroep zich op het internet bevindt. Via het Google Display Netwerk plaatsen we converterende banners en via Youtube kunnen productvideo`s of branded videomateriaal gepromoot worden.

Leadgeneratie: laat geïnteresseerde leads jouw website bezoeken. Door te richten op problemen van klanten met Google Ads, maken deze kennis met jouw bedrijf en oplossingen. Hierbij spelen goede landingspagina’s & CRO een grote rol!

Product verkoop: direct je producten onder de aandacht brengen? Door strakke advertenties in Google Ads op te zetten of Google Shopping in te zetten bereik je personen die actief online shoppen!

SEA best practises

Een van de problemen in de markt van digital marketing is het onzorgvuldig opzetten van campagnes. De assumptie om snel geld te verdienen door een campagne op te zetten en daarna te vergeten wordt nog té vaak gemaakt. Een paar punten waar je rekening mee kunt houden:

• Optimalisatie | Het opzetten van een campagne is 1 ding. Het echte werk zit in het relevanter maken van advertenties, je doelgroep aanscherpen en prestaties (zoals CPA) verbeteren.
• Go Local | Er zijn maar weinig bedrijven die in heel Nederland (of de wereld) opereren. Adverteer daar waar het voor jouw bedrijf het meest relevant is. Dit testen kan veel opleveren!
• SEO combinatie | Adverteren is een hele goed tool om gevonden te worden, maar in combinatie met Zoekmachine Optimalisatie (SEO) kan je vindbaarheid op het web pas echt uitblinken.

Online Space Monkey

freelance online marketeer | SEA specialist

Heb je advies nodig over jouw website of wil je bovenaan staan in Google met behulp Google Ads (SEA)? Neem contact op mark@onlinespacemonkey.nl